Tv aansluiten op je pc

By | June 12, 2012

TV op pc is het gratis alternatief voor je dure televisie abonnement bij Ziggo, UPC of andere provider. Met het Digitaal TV Pakket kun je meer dan 2500 tv zenders, series, films en sportwedstrijden gratis en eenvoudig bekijken op je pc of laptop. Maar je zit natuurlijk liever niet altijd achter je pc om tv te kijken. Daarom willen sommige mensen toch hun normale tv abonnement behouden. Dit is niet nodig! Sluit je tv aan op je pc of laptop en kijk gewoon televisie op je eigen tv. Lees hieronder de instructies en je kunt meteen je tv aansluiten op je pc.

Stap 1 – Bepalen PC en TV aansluiting

De eerste stap is het vinden van de aansluiting(en) van je pc of laptop. Er zijn verschillende soorten aansluitingen. Elk soort heeft een andere kabel nodig en geeft een andere kwaliteit. Hieronder een overzicht van de meeste gebruikte aansluitingen, gesorteerd van beste naar minste kwaliteit. HDMI geeft dus de beste kwaliteit. Aansluitingen op je pc Kijk op de achterkant van je pc of laptop welke van deze aansluitingen je hebt en onthoud wat je beste aansluiting is. Kijk vervolgens welke aansluitingen je op je tv hebt en wat daar je beste aansluiting is. Zie onderstaand overzicht. Wederom geeft HDMI de beste kwaliteit. Aansluitingen op je tv

Stap 2 – Bepalen Benodigde kabel

Nu je weet welke aansluitingen je op je pc en welke je op je tv hebt, kunnen we bepalen welke kabel het meest geschikt is. Om een zo goed mogelijke kwaliteit te behalen raden we aan onderstaande tabel te volgen. Zoek in de kolom PC de beste aansluiting die je hebt gevonden. Zoek vervolgens daarbij in de rij TV de beste aansluiting van je TV en kijk welke kabel je nodig hebt. Levert de combinatie geen resultaat op, kijk dan of de een na beste aansluiting van je pc of tv wel een mogelijkheid is. Tv aansluiten op je pc

Stap 3 – Tv aansluiten op je pc

Uit bovenstaande tabel heb je de geschikte kabel geselecteerd. Kabels kun je doorgaans bij elke elektronica zaak kopen of op internet bestellen. Als je de kabel binnen hebt kun je de tv aansluiten op je pc. Wat je nu nog moet doen is je pc of laptop zo instellen dat het beeld van je pc naar de aansluiting gestuurd wordt waarop je de kabel hebt aangesloten. Je kunt bij de meeste pc’s en laptop ervoor kiezen om het beeld dubbel weer te geven. Dus zowel op de pc zelf als op de extra uitgang. Ga hiervoor naar het configuratiescherm in Windows en dan naar Beeldscherm. Hier kun je je tv als tweede beeldscherm instellen. Op Google zijn veel handleidingen te vinden over hoe dit in zijn werk gaat.

Stap 4 – Tv instellen op juiste aansluiting

Wanneer de verbinding tussen je pc en tv gemaakt is en je pc op de juiste manier is ingesteld is de laatste stap om je tv op de goede aansluiting in te stellen. Meestal zit er een knop ‘Source’ op de afstandsbediening van je tv waarmee je kunt kiezen tussen de verschillende aansluitingen. Kijk voor meer informatie hierover in de handleiding van je televisie. Kies de juiste aansluiting en je kunt tv kijken!

Stap 5 – Geluid instellen

Wanneer je een HDMI kabel gebruikt hebt, is het mogelijk dat het geluid automatisch al doorgegeven wordt aan je tv. Dit hangt af van de videokaart van je pc of laptop. Indien je geen geluid hoort kun je een 3,5mm mini jack/tulpkabel vanuit de koptelefoon uitgang van je pc aansluiten op de geluidsingang van je televisie of versterker. Zoek hierbij naar een witte en rode ingang. Voor meer informatie over het aansluiten van extern geluid op je pc kun je de handleiding van je televisie raadplegen.